phone649 398 101
email info@centrebenenzon.cat

PROGRAMA DE FORMACIÓ EN MUSICOTERÀPIA I TERAPIES NO VERBALS “MODEL BENENZON”

VEURE DATES FORMACIÓ

"El Model Benenzon (Teràpia no verbal Benenzon) no s'aprèn teòricament en cursos sinó que és una conjunció d'elements que van aprofundint la personalitat i la filosofia del model. Per això requereix no només la capacitació sinó també la supervisió de l'activitat clínica i comunitària i el reconeixement personal per reconèixer l'altre " (R. O. Benenzon Entrevista CBE 2005)

Definició.- La Teràpia no verbal Benenzon és una teràpia que empra les expressions corpori- sonores-noverbales per desenvolupar un vincle relacional entre el terapeuta i altres persones que necessiten ajuda per millorar la seva qualitat de vida, per rehabilitar-les i recuperar-les per a la societat, així com també per a produir canvis socials, culturals i educatius en l'ecosistema i actuar en la prevenció primària de la salut comunitària. (R. O. Benenzon).

La Teràpia no verbal Benenzon Didàctica (TNVBD) és part de la columna vertebral de la formació en la Teràpia no verbal Benenzon, amb més de cinquanta anys d'història didàctica, que s'aplica al camp de la musicoteràpia i de les teràpies no verbals i que va ser reconeguda per la WFMT (World Federation of Music Therapy).

Font important de la formació del tècnic en Teràpia no verbal Benenzon la constitueix l'anàlisi del complex no verbal i l'entrenament en la utilització dels seus recursos, procés fonamental per a la formació dels musicoterapeutes, però també per a altres operadors del camp de la salut, de l'educació i de la cultura com psiquiatres, psicòlegs, psicopedagogs, educadors, artistes, sociòlegs, psicomotricistes, terapeutes ocupacionals, un recorregut formatiu que ensenya a utilitzar els recursos tècnics no verbals amb l'objectiu de convertir-los en mediadors de la comunicació amb l'altre ésser humà, en un procés que impacta amb el nucli creador de la persona i l'estimula en la seva formació.

La formació està dirigida a musicoterapeutes, terapeutes de la salut, psicòlegs, educadors, comunicadors, sociòlegs, artistes, terapeutes creatius, estudiants, així com a tota persona interessada en l'aprofundiment, el re-coneixement de si mateixa i als que vulguin iniciar l'estudi com a Tècnics en la Teràpia no verbal Benenzon, i, si desitgen ésser magísters, finalitzar els estudis a l'ACADEMIA INTERNACIONAL Benenzon com a Terapeuta Benenzon.

La formació es desenvolupa de forma teòrica - pràctica i en un context grupal de Self- Experience. La self-experience la definim com un procés formatiu, didàctic i terapèutic personal pels mateixos terapeutes. Tota persona dedicada a la teràpia necessita experimentar intensament, en si mateixa, allò que proposa terapèuticament. No pot parlar i proposar per boca d'altri, ni repetir el que diuen altres sense haver-ho viscut, experimentat, comprovat. El procés terapèutic desgasta al terapeuta que necessita de teràpia pròpia per eliminar tensions, prevenir situacions de "Acting Out" amb els pacients, i de salut pròpia.

CONSULTEU EL TEMARI PROGRAMA EN ESPAÑOL PROGRAMA EN CATALÀ

DATES FORMACIÓ

icon
El modelo no verbal estabelece la posibilidad de un vínculo en donde el paciente narra el paesaje de su dolor desde otro lugar

COLABORADORES
  • partner 1
  • partner 2
  • partner 3
  • partner 4
  • partner 5
  • partner 6